lørdag den 8. november 2008

Hvorfor det er så vigtigt at holde tungen lige i munden!

Ja, umiddelbart handler det om både at holde mundvandet inde, undgå udtalefejl - medmindre naturligvis ordene kræver akobatiske bevægelser af tungemuskulaturen - og ikke mindst at undlade at få uklædelige buler i kinden!

MEN det kan også handle om det mere gængse; at passe på i situationen! Det kan være, fordi man balancerer på en line over New Yorks tage, men det kan også handle om, at man befinder sig i en situation, hvor man oplever et pres mod egne værdier og opfattelser!

Noget af det vigtigste at huske, når du vil være tro mod dig selv, er at finde utvetydigt frem til dine værdier og holde de krav og impulser, du oplever i dit daglige liv og virke op mod disse.

Næste øvelse er altid at gøre dig bevidst om det, når noget i dine omgivelser stiller krav om, at du gør noget andet end dét, du egentlig har det bedst med, hvis du skal være tro mod dine værdier.

Nogle gange kan en grundig overvejelse herefter resultere i, at du beslutter dig for at fravige dine værdier i nogen grad - det kan f.eks. handle om, at du tilsidesætter behovet for selvudvikling i form at f.eks. sang ved at undlade at gå til korsang en enkelt aften til fordel for et arrangement på arbejdet. Det, der er vigtigt at holde dig for øje, er, om disse fravigelser tager overhånd, og om det betyder, at du efterhånden glider bort fra at leve efter dine værdier.

Dét at leve i pagt med egne værdier giver dig mulighed for at handle ud fra hjertet; du fremstår troværdig over for dig selv og overfor din omverden. Samtidig giver du dig selv mulighed for optimalt at kanalisere din energi ud i de aktiviteter, du arbejder med, fordi du ikke kontinuerligt skal slås med en oplevelse af at være ude af trit med dig selv. Du giver dig selv mulighed for at opleve en indre tilfredshed, som udover at gøre dig glad og harmonisk, også får dig til at være rarere at være sammen med for dine omgivelser. Du kommer til at indgyde din omverden tryghed, fordi der er overensstemmelse mellem dét, du udtråler og dét, du gør. Du bliver kort sagt autentisk.

Når alt dette er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt at huske, at værdier kan skifte; vi kan ændre holdninger, vores livssituationer ændrer sig over tid - behovet for at være sammen med børnene dagligt ændrer sig f.eks. forhåbentligt, når de er flyttet hjemmefra, vi flytter måske fra en krævende bolig til en mindre lejlighed, hvor trangen til og nødvendigheden af at være over haven ikke er aktuel. Vi kan også komme ud for begivenheder i vores liv, der med et slag kuldkaster hidtil gældende anskuelser og bringer helt nye, måske blødere, værdier med sig.

At arbejde på at blive autentisk - at være tro mod sig selv - er ikke nødvendigvis en let øvelse, men den kan anbefales!

Ingen kommentarer: